SUBTURNARI MORTARE STRUCTURALE

subturnare mortare structurale

Mortarele speciale concepute pentru subturnari, utilizate de firma noastra, au o paleta larga de utilizari, de la reparatia zonelor segregate in diferite elemente structurale, pana la subturnarea lor cu rol de umplere a golurilor dintre fundatii si placile de baza ale unor utilaje si echipamente.

Mortarele de subturnare utilizate de catre firma noastra pot fi din urmatoarele game:

- pe baza de ciment, usor expandabile, foarte fluide cu rezistente la compresiune mai mari de 80 N/mm² (la 28 zile),

- pe baza de rasini acrilice reactive cu intarire rapida si cu rezistente ridicate;

- pe baza epoxidica cu intarire rapida si rezistente la compresiune de pana la 130 N/mm² (la 14 zile) si 30 N/mm² la incovoiere.

  Tehnologia folosirii mortarelor expandabile are o gama variata de aplicatii, si anume:

- subturnari intre placile de baza ale utilajelor, constructiilor metalice, masinilor industriale, etc. si blocurile din beton sau beton armat ale fundatiilor acestora;

- subturnari la consolidari fundatii ale cladirilor vechi;

- refacerea structurilor de rezistenta din beton si beton armat ( grinzi, stalpi, piloni, pile de pod, diafragme etc.), care au suferit segregari sau caverne in timpul betonarilor necorespunzatoare;

- umplerea de goluri tehnologice.

Mortarele expandabile au proprietatea de a-si mari volumul umpland perfect golul in care au fost turnate, avand, totodata, rezistente superioare betoanelor obisnuite, precum si o capacitate ridicata a aderentei fata de elementele cu care vin in contact.

In functie de situatie, putem executa lucrarile de subturnare, atat manual pentru volume reduse, cat si mecanizat pentru volume mai mari.