Recomandari

 

Certificari

Aplicator Autorizat Sika

 

Termoprotectie si ignifugari

            Firma noastra ofere servicii de ignifugare a lemnului, fiind autorizata IGSU, utilizand cele mai moderne si eficiente solutii tehnice si materiale din domeniu furnizate de Sika Romania.

            Personalul de executie, cat si cel de supraveghere a executiei este in permanenta colaborare cu departamentul tehnic Sika Romania, participa la training-uri si evenimente organizate pe tema ignifugarilor de catre furnizori de materiale sau de alte institutii.

            Societatea noastra dispune de utilajele si instrumentele necesare pregatirii si ignifugarii profesionale a lemnului, dar si de substante de cea mai buna calitate.

            Sistemele de ignifugare a lemnului utilizate de catre firma noastre sunt sub forma unor acoperiri antifoc pe baza de apa, care sub efectul caldurii generate de un incendiu, acestea genereaza un strat termospumant, care devine o bariera carbonizata intre foc si elementul de lemn. Acest sistem termospumant are marele avantaj fata de cele clasice, ca lemnul ramane aproape intact, ele nefiind in contact direct cu focul, in timp ce lemnul ignifugat  cu materiale clasice ia contact direct cu focul.

            Ignifugarea lemnului este procesul care imbunatateste reactia lemnului in cazul unui incendiu prin rezistenta la aprindere, incetineste timpul de aprindere, dar si cresterea rezistentei unei cladirii in cazul unui incendiu.

            Conform legii Nr. 10 din 18 ianuarie 1995, Art.5, calitatea unei constructii corespunzatoare trebuie sa indeplineasca  sase conditii esentiale, iar una dintre acestea este securitatea la incendiu.

Pentru obținerea unor construcții de calitate corespunzătoare, sunt obligatorii realizarea și menținerea, pe întreaga durată de existență a construcțiilor, a următoarelor cerințe:

a) rezistență și stabilitate;

b) siguranță în exploatare;

c) siguranță la foc;

d) igienă, sănătatea oamenilor, refacerea și protecția mediului;

e) izolație termică, hidrofugă și economie de energie;

f) protecție împotriva zgomotului.

Avantajele ignifugarii :

- nu pateaza;

- nu corodeaza;

- nu permite propagarea focului si raspandirea flacarii;

- nu schimba culoarea lemnului;

- nu are efecte secundare in timp;

- timp mic de uscare;

- peste lemnul ignifugat se poate aplica orice tip de finisare specifica lemnului;

            Conform Statisticii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în România intr-un an se produc , in medie, 4.540 de incendii, lucru care ne demonstreaza importanta acestor tipuri de lucrari.