Recomandari

 

Certificari

Aplicator Autorizat Sika

 

Injectari rasini poliuretanice

     

          In cazul constructiilor subterane, si nu numai, pot aparea infiltratii de apa prin:  fisuri, zone segregate sau rosturi de turnare sau seismice, fenomene pe care firma noastra le poate stopa utilizand sisteme si tehnologii caracteristice fiecarui caz in parte.

            Riscurile la care sunt supuse aceste constructii care prezinta infiltratii de apa au caracter structural, si anume, pot coroda armatura ceea ce duce la micsorarea rezistentelor elementelor structurale, risc cu caracter functional: impiedica exploatare eficienta a constructiei precum si risc de poluare a panzelor freatice in cazul exfiltratiilor.

            Stopare infiltratiilor prin fisuri in cazul constructiilor subterane precum subsoluri, parcari subterane, linii de metrou etc.,  se poate realiza cu ajutorul injectarilor cu rasini poliuretanice prin packere forate pe zona fisurilor.

            Injectarile cu rasini poliuretanice expandabile, in contact cu apa din fisura isi maresc volumul de aproximativ 40 ori, astfel impiedica infiltrarea apei in interiorul  constructiei  si elimina apa din elementul de beton, ceea ce conduce la stoparea fenomenul de corodare a armaturii, elementul de beton ramanand nefectat.

            Rosturile de turnare sau seismice au un rol foarte important intr-o constructie si de aceea ele trebuie tratate cu foarte mult profesionalism, lucru care in realitate nu se intampla. Din cauza acestui lucru, rosturile pun multe probleme constructiilor supraterane si mai ales celor subterane, prin aparitia infiltratiilor, care de cele mai multe ori prezinta foarte debite mari.

            Etansare rosturilor de turnare sau seismice se realizeaza utilizand solutii compuse, si anume: stopare infiltratiilor de apa prin injectarea rasinilor poliuretanice (ca masura preventiva pentru rosturile seismice) si aplicarea membranelor elastice FPO cu adezivi epoxidici specifici, membrane care permit miscari ale corpurilor constructiei in cazul rosturilor seismice.

            Aceste tehnologii sunt utilizate cu succes de firma noastra de peste 18 ani, timp in care am reusit sa oprim surse puternice de infiltratii la constructii precum: galerii de metrou, parcari subterane, colectoare mari de canalizare, rezevoare de apa sau hidrocarburi.

     Injectarile cu rasini poliretanice tip SIKA, indeparteaza fenomenele de mai sus pe o perioada indelungata sau chiar definitiv, fiind totodata compatibile cu armatura din betoanele respective.

     Pe langa procedeele clasice, injectarea cu rasini poliuretanice creeaza un deranj aproape inexistent, rezolvand in acelasi timp problemele de infiltratii in procent de 100%.

 

Lucrari  executate:

 1. Rafinarie petrol Petrobrazi - Ploiesti

 2. Oracle Center - Bucuresti – cladire birouri

 3. Millenium Building – Armeneasca Bucuresti

 4. Generali Building – Polizu Bucuresti

 5. Metropolis Residence – Bucuresti – complex de locuinte

 6. Opera Center – Bucuresti

 7. Parcare Subterana P-ta Universitatii – Bucuresti

 8. Emerald Residence –Bucuresti

 9. Swan Office Park – Bucuresti

 10. Baneasa Shoping Center - Bucuresti

 11. Fabrica malt - Buzau

 12. Magistrala M5- Metrou Drumul Taberei