INJECTAREA RASINII POLIURETANICE SI ETANSARI ROSTURI

1. STOPARE INFILTRATIILOR DE APA PRIN ELEMENTELE STRUCTURALE


In cazul constructiilor subterane, si nu numai, pot aparea infiltratii de apa prin fisuri, zone segregate, rosturi de turnare sau seismice, pe care firma noastra le poate stopa utilizand sisteme si tehnologii caracteristice fiecarui caz in parte.

Riscurile la care sunt supuse aceste constructii care prezinta infiltratii de apa au caracter structural si pot coroda armatura, ceea ce conduce la micsorarea rezistentelor elementelor structurale, risc cu caracter functional, impiedicand exploatare eficienta a constructiei si, particular, pot creste riscul de poluare a panzelor freatice in cazul exfiltratiilor.

Stoparea infiltratiilor de apa in cazul fisurilor, segregarilor si a rosturilor de turnare, realizeaza folosind procedeul de injectare a rasini poliuretanice prin packere forate in elementul structural din beton armat.

Etansare rosturilor de turnare sau seismice se realizeaza utilizand solutii compuse, precum stopare infiltratiilor de apa prin injectarea rasinilor poliuretanice (ca masura preventiva pentru rosturile seismice) si aplicarea membranelor elastice FPO cu adezivi epoxidici specifici, membrane care permit miscari ale corpurilor constructiei in cazul rosturilor seismice.

De-a lungul timpului, am dobandit o experienta vasta, executand lucrari cu grade diferite de complexitate si de peste 20 de ani am reusit sa oprim cu succes surse semnificative de infiltratii la constructii din galerii de metrou, parcari subterane, colectoare mari de canalizare, rezervoare de apa sau hidrocarburi.