Recomandari

 

Certificari

Aplicator Autorizat Sika

 

CONSOLIDARI STRUCTURALE

Consolidari cu fibre si lamele carbonice

Consolidari prin injectari structurale

Ancore chimice

Consolidari prin subturnare mortare expandate

 

           Consolidarile structurale au rolul esential de a readuce structura in ansamblul sau chiar a unele elemente individuale ale unei constructii la capacitatea portanta necesara preluarii eforturilor transmise de incarcari din exploatare sau de undele seismice.

            Consolidarile structurale se aplica atat in cazul constructiilor vechi la care se doreste imbunatatirea comportarii lor in cazul unui seism, cat si la constructiile noi la care se doreste sporirea capacitatii portante a structurii pentru a prelua incarcari suplimentare neevaluate sau determinate in proiectul tehnic initial.

            Sistemele de consolidare a cladirilor disponibile azi se impart in doua categorii generale: cele “clasice” care constau in marirea sectiunii elementului consolidat prin suprabetonare sau cele “moderne” care constau in aplicare materialelor compozite cum ar fi  fibrele de carbon sau de sticla cu adezivi epoxidici.

            Sistemele “clasice” de consolidare structurala constau in marirea sectiunii unui element din beton prin aplicarea unui strat suplimentar de beton (suprabetonare) armat,  cu rol de a prelua solicitarile statice si dinamice.       

            Sistemele de consolidare moderne cu materiale compozite constau in aplicare pe elementele de beton armat, beton simplu sau chiar zidarie din caramida, a unor fibre de carbon sau sticla sub forma de lamele sau panza tesuta uni/bidirectionala aplicata cu un adeziv epoxidic direct pe elementele structurale.

            Acest tip de consolidare prezinta avantajelor majore precum ar fi:

-  permit pastrarea arhitecturii si a dimensiunilor initiale ale elementelor structurale;

- adaptabil oricărui tip de structură din beton-armat, zidărie de cărămidă, piatră, blocuri, metal, lemn sau variante de structuri mixte;

- sistem de grosime redusă;

- sistem care se aplică uşor, rapid şi curat.

            Datorita importantei deosebite pe care o au acest gen de lucrari, ele trebuie abordate cu foarte mult profesionalism, atat in momentul intocmirii solutiilor de consolidare, cat si in momentul aplicarii lor.

            Pentru gasirea celor mai bune solutii de consolidare, este necesar ca starea structurii constructiei sa fie evaluata de un expert tehnic autorizat cu experienta in consolidarile structurale cu fibre carbonice.

            Firma noastra dispune de personal tehnic de conducere si de executie cu o vasta experienta in domeniul consolidarilor structurale cu fibre carbonice, dobandita prin executia cu success a unor lucrari cu grade de complexitate ridicate.

            De asemenea, pentru gasirea si aplicare celor mai eficiente si performante solutii de consolidare, colaboram cu firme de expertiza si proiectare in domeniul consolidarilor, cu care am realizat proiecte complexe care au necesitat o abordare  profesionala din partea tuturor factorilor implicati.