GTranslate

Consolidari cu fibre si lamele carbonice

 Consolidarile structurale au rolul esential de a readuce structura in ansamblul sau chiar a unele elemente individuale ale unei constructii la capacitatea portanta necesara preluarii eforturilor transmise de incarcari din exploatare sau de undele seismice.

Consolidarile structurale se aplica atat in cazul constructiilor vechi la care se doreste imbunatatirea comportarii lor in cazul unui seism cat si la constructiile noi la care se doreste sporirea capacitatii portante a structurii pentru a prelua incarcari suplimentare neevaluate sau determinate in proiectul tehnic initial.

Sistemele de consolidare a cladirilor disponibile azi se impart in doua categorii generale: cele “clasice” care constau in marirea sectiunii elementului consolidat prin suprabetonare sau cele “moderne” care constau in aplicare materialelor compozite cum ar fi  fibrele de carbon sau de sticla cu adezivi epoxidici.

Sistemele “clasice” de consolidare structurala constau in marirea sectiunii unui element din beton prin aplicarea unui strat suplimentar de beton (suprabetonare) armat,  cu rol de a prelua solicitarile statice si dinamice.       

            Sistemele de consolidare moderne cu materiale compozite constau in aplicare pe elementele de beton armat, beton simplu sau chiar zidarie din caramida, a unor fibre de carbon sau sticla sub forma de lamele sau panza tesuta uni/bidirectionala aplicata cu un adeziv epoxidic direct pe elementele structurale.

            Acest tip de consolidare prezinta avantajelor majore precum ar fi:

-  permit pastrarea arhitecturii si a dimensiunilor initiale ale elementelor structurale;

- adaptabil oricărui tip de structură din beton-armat, zidărie de cărămidă, piatră, blocuri, metal, lemn sau variante de structuri mixte;

- sistem de grosime redusă;

- sistem care se aplică uşor, rapid şi curat.

            Datorita importantei deosebita pe care o au acest gen de lucrari, ele trebuiesc abordate cu foarte mult profesionalism atat in momentul intocmirii solutiilor de consolidare cat si in momentul aplicarii lor.

          Pentru gasirea celor mai bune solutii de consolidare, este necesar ca starea structurii constructiei sa fie evaluata de un expert tehnic autorizat cu experienta in consolidarile structurale cu fibre carbonice.

 

    

 

 

 

 

 

 

Lucrari executate:

  1. Petrom City - Bucuresti
  2. Autostrada A1 - Pod
  3. Austostrada A2 – Pod 20
  4. Autostrada Transilvania – Sibiu - Orastie
  5. Swan Office Park – complex birouri
  6. Lake View – cladire birouri
  7. Sun Plaza Mall - shopping center
  8. Metropolitan Residence - complex rezidential
  9. Magazin Bershka - Unirea
  10. Parcare Magazin Unirea